Van Laere
Van Laere
Bouwtechnieken

Green Deal – Circulair bouwen: Wij doen mee!

 

Samen met 230 andere deelnemende publieke en private organisaties geven we op 22 februari de aftrap van de Green Deal Circulair Bouwen. Hiermee tonen we ons klimaatengagement, niet alleen in woorden, maar ook in concrete actie!

De circulaire economie biedt oplossingen om die impact op de CO2-uitstoot te verlagen. Voor de bouwsector betekent dit hergebruik en maximale hoogwaardige recyclage van bouwmaterialen, focus op veranderingsgericht bouwen, optimaal ruimtegebruik en het verlengen van de levensduur van gebouwen en hun materialen,…

We engageren ons om in dit innovatief lerend netwerk praktijkervaringen te delen met andere bouwbedrijven, bouwmateriaalproducenten, overheden, private bouwheren, onderzoekers en andere organisaties. Tot 2023 zetten we samen experimenten op, testen zo de circulaire principes in de praktijk en leggen knelpunten bloot. Een mooie hefboom voor de circulaire economie in Vlaanderen.

Binnen deze Green Deal zal er ook een multidisciplinaire onderzoeksgroep – Proeftuin Circulair Bouwen- werken op de hefbomen die deze knelpunten kunnen wegwerken.

Next news item
Opening distributiecentrum ...
Van Laere gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.