Van Laere
Van Laere
Werfnieuws

Activiteitenpool ‘Bouw & Renovatie’ van de groep CFE engageert zich voor een duurzame wereld

Als onderdeel van de Bouw en Renovatietak van de CFE groep, maakt het vertrouwde logo van Van Laere plaats voor het vernieuwende en sprankelende paars-blauw!

Als pioniers in duurzaam en circulair bouwen hebben de bouw- en renovatieactiviteiten van de multidisciplinaire groep CFE hun maatschappelijke verantwoordelijkheid altijd serieus genomen. Met een nieuwe gemeenschappelijke missie wil de groep CFE deze aanpak extra kracht bijzetten :  “Mensen, competenties, materialen en technologie samenbrengen in een community voor positieve verandering.” 

 

De nieuwe missie van de groep CFE en haar entiteiten is het resultaat van een strategische herpositionering, die ook tot uiting komt in een nieuwe visuele identiteit die nu gemeenschappelijk is voor al haar activiteiten.

De klimaatverandering, energiecrisis, toegang tot betaalbare en kwalitatieve huisvesting, grondstoffenschaarste, afvalbeheer, mobiliteit, gezondheid en welzijn. Het zijn ongeziene ecologische en maatschappelijke uitdagingen die de groep CFE wil aanpakken.

Raymund Trost, CEO en voorzitter van het Executief comité van de groep CFE
“Wanneer je actief bent in sectoren die de wereld van morgen nog tientallen jaren vormgeven, heb je de verantwoordelijkheid om voor toekomstige generaties te zorgen. Daarom moeten we alles wat niet duurzaam is, durven veranderen”,

De groep, actief in de sectoren van duurzame gebouwen, slimme industrieën en de mobiliteitsinfrastructuur van morgen, wil de gebundelde krachten van haar entiteiten aanwenden. De versterkte samenwerking tussen haar entiteiten wordt weerspiegeld in de nieuwe visuele identiteit, die door al haar entiteiten wordt overgenomen. Het segment “Bouw en Renovatie” is een belangrijke speler in België via zijn entiteiten Arthur Vandendorpe, BPC Group, Laminated Timber Solutions, MBG, Van Laere, Wood Shapers en Benelmat (werfassistentie), evenals in Luxemburg met de CLE en in Polen met CFE Polska.

Door deze status kan het segment een leidende rol spelen voor de maatschappij, die zij volledig wil onderschrijven om de grootste impact te hebben en te veranderen wat niet duurzaam is.

Door innovatie, duurzaamheid en uitmuntendheid voor hun klanten centraal te stellen in de strategie van de groep, benadrukken CFE en haar entiteiten binnen Bouw & Renovatie het werk van al haar medewerkers en partners voor een betere wereld.

Alexander Hodac, Managing Director CFE Bouw & Renovatie België
“ Wood Hub, de nieuwe hoofdzetel van de groep die in het najaar van 2023 opgeleverd zal worden, is de concretisering van deze nieuwe missie. De innovatieve hybride hout/betonstructuur is een toonbeeld in termen van duurzaamheid en circulariteit van de materialen. Bovendien zou Wood Hub minder dan 10 kWh/m² per jaar moeten verbruiken, dankzij geothermische systemen en warmtepompen in combinatie met 120 kW aan fotovoltaïsche panelen”
Next news item
Parking "Kooldok" ingebruik...
Van Laere gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.