Naar nieuwsoverzicht

Project Hardenvoort wint FEBE Elements Award

Algemene Aannemingen Van Laere is mee in de prijzen gevallen nadat het project Hardenvoort de ‘Element Award’ in de categorie ‘Precast in Building’ van de Federatie van de Betonindustrie (FEBE) in de wacht sleepte.
DSCF7734

De jury prees het passieve karakter van het gebouw. “Het energetische aspect betekent een uitdaging voor de toekomst van de bouwsector. Het feit dat het hier om een school gaat, versterkt de wil om dit project te belonen,” klonk het bij FEBE.

Hardenvoort_maart2015_02

Hardenvoort is een school, goed voor 660 leerlingen, aan het Antwerpse Park Spoor Noord en werd volledig gebouwd door Van Laere. De constructie bestaat uit 480 prefab-betonelementen. De binnenschil is 20 cm dik, gevolgd door 24 cm isolatie en een buitenschil van nog eens 16 cm. De sandwichelementen hebben een omvang van wel 3 op 4 meter waardoor ze tot 13 ton wegen. De plaatsing ervan was dan ook een huzarenstuk.

Het architectenbureau was BURO II & ARCHI+I, de producent van de betonelementen Loveld uit Aalter en de bouwheer AG Vespa Antwerpen.