Van Laere
Van Laere
Werfnieuws

Onthulling maquettes Salve Mater in Lovenjoel (Bierbeek)

Deze ochtend werd door Projectontwikkelaar ViRiX, het nieuwe project Salve Mater op de site “Groot Park” voorgesteld aan het grote publiek.

Het project omvat een rijke geschiedenis, die teruggaat tot ca 1925. Toen werden op de site verschillende paviljoenen opgetrokken in typische Engelse Stijl. Tot enkele jaren geleden was Salve Mater een psychiatrische instelling voor vrouwen, dewelke nu gerenoveerd en omgebouwd wordt tot luxeappartementen. Bij deze renovatie staat respect voor bestaande architectuur voorop. Er zijn heel wat elementen die bewaard worden zoals een kerkorgel, een cassetteplafond, een Maria- en Jezusbeeld, etc …

De bestaande gebouwen worden volledig gestript, om daarna opnieuw op te bouwen tot een complex van ca. 55 wooneenheden met verschillende gemeenschappelijke faciliteiten. Ondermeer in de voormalige kerk, zal een wellnesscenter worden ondergebracht.

De oplevering van het project wordt voorzien, medio 2020.

Next news item
Van Laere Steunt BOKS Vzw
Van Laere gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.