Van Laere
Van Laere
Werfnieuws

Nieuw Project: "BAN" op het Nieuw Zuid

 

 

Wil je meer weten of de architect Shigeru Ban en zijn visie?
Lees hier het volledige interview 

Het Nieuw Zuid is momenteel één van dé vastgoed-hotspots in Antwerpen. Eerder realiseerden we er voor Triple Living al het Project Palazzo Verde. In september geven we er de aftrap voor hun nieuwste project: “BAN”.  Een ontwerp van de Japanse Architect Shigeru Ban, waar hout, tuin en mensen centraal staan.

 

“BAN”? 

Het project ‘BAN’ is een ontwerp van de Japanse architect Shigeru Ban, houtkunstenaar en meester in het gebruik van hernieuwbare materialen.

Bovengronds bestaat het project uit 2 afzonderlijk gebouwen (Blok 21 en Blok 24) die samen goed zijn voor 295 wooneenheden. De 2 gebouwen zijn ondergronds met elkaar verbonden dankzij 3 ondergrondse niveau’s en een “Entresol”, dewelke commerciële ruimtes zullen huisvesten.

Blok 21 is een U-vormig gebouw met 6 bouwlagen. Blok 24 is een L-vormig gebouw dewelke eveneens 6 bouwlagen telt. Het ander gedeelte bestaat uit een toren van 80 meter hoog en maar liefst 25 verdiepingen boven de “Entresol”.

Kenmerkend?

Het project wordt vooral gekenmerkt door zijn houten gevelbekleding. De kopse gevels van het laagbouwgedeelte worden daarnaast verder afgewerkt met betonnen gevelpanelen. Daarnaast heeft de laagbouw, een hellend dak met zinken dakbedekking.

“BAN” in enkele cijfers

  • 26.964m2 ondergrondse constructie
  • 1.890m2 casco
  • 6.940m2 terras
  • 2.458m2 aan wintertuinen
  • Het residentiële deel voorziet in 29.171m2, opgedeeld in 14.225m2 (Laagbouw) en 14.946m2 (Toren).

 

 

 

 

 

 

 

Bouwheer: Triple Living NV
Architecten: Shigeru Ban Architects & Bureau Bouwtechniek
Start der werken: September 2022
Bouwtermijn: 38 Kalendermaanden

Next news item
Verhogen van hijskranen op ...
Van Laere gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.