Van Laere
Van Laere
Werfnieuws

Nieuw hoofdkantoor - Wind & Waterdicht

 

 

Het team achter ons nieuwe hoofdkantoor kan een nieuwe mijlpaal aanvinken. Deze week werd de laatste glaspartij in ons nieuwe kantoorgebouw geplaatst en is het gebouw nu ook officieel “wind- en waterdicht”.

De gevel, welke één van de onderdelen met de grootste milieu-impact is gelet op de oppervlakte, is zo ontworpen dat deze impact beperkt wordt. Zo is er rekening gehouden met de keuze van materialen, de gevelsamenstelling, de demonteerbaarheid en herbruikbaarheid ervan. Maar ook met de scheidbaarheid van grondstoffen en een geringe onderhoudslast werd rekening gehouden.

De glasgevels worden voorzien van een staalstructuur met een zonnewering uit strekmetaal. Daarboven zijn de glaspartijen voorzien van een speciale coating om de zonnestralen buiten te houden. Bij de meeste glaspartijen zorgt dit voor een donkerder glas. Bij dit type glas is dit niet het geval. De zonnestralen wordt buitengehouden, maar het glas behoudt een hoge lichtdoorlatendheid.

​​​​​

Wist je trouwens dat er op verschillende vlakken rekening gehouden werd met duurzaamheid?

  • Er werd gebruik gemaakt van CLT kolommen en balken met FSC gecertificeerd hout
  • Er zullen verschillende “dual” laadpalen voorzien worden voor elektrische wagens
  • Ook voor elektrische fietsen komen er laadvoorzieningen
  • De elektriciteit zal deels zelf worden opgewekt dankzij de zonnepanelen op het dak
  • Voor de verwarming maken we gebruik van warmtepompen
  • Voor de binnenwanden hebben we gekozen voor circulaire systeemwanden
  • De “VManager” (een innovatief product van VMA) wordt geïmplementeerd zodat het energiebeheer geoptimaliseerd wordt

 

Met het oog op circulariteit, wordt er ook gewerkt met een materialendatabase. Zo wordt van alle gebruikte materialen de samenstelling en het gebruik ervan genoteerd. Op die manier kan, indien een renovatie van toepassing is binnen enkele decennia, er bekeken worden welke materialen herbruikt kunnen worden of een nieuw leven kunnen krijgen binnen een andere toepassing of een ander project!

Kortom, een gebouw met klare kijk op de toekomst!

 

 

Next news item
CO2-Prestatieflash: Novembe...
Van Laere gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.