Van Laere
Van Laere
Werfnieuws

Distributiecentrum Aldi Turnhout behaalt BREEAM Outstanding

In opdracht van Aldi realiseerden we het nieuwe distributiecentrum met kantoor te Turnhout. Het project werd in 2018 opgeleverd en kreeg de stempel van ‘meest duurzame industriegebouw van België.’

 

 

 

 

Meer info over het project? Bekijk hier de projectfiche.

 

Er werden verregaande maatregelen genomen op vlak van energie, welzijn, afval, ecologie …

In totaal werden er met meer dan 90 duurzaamheidsparameters rekening gehouden. En deze inspanningen leverden nu officieel een BREEAM Outstanding certificaat op. Dat is het hoogste niveau binnen het onafhankelijke internationale BREEAM-certificatiesysteem dat de duurzaamheid van gebouwen meet. Geen enkel industriegebouw in België is zo duurzaam als ALDI Turnhout.

Het certificaat werd reeds behaald tijdens de ontwerpfase, maar dit werd nu ook officieel bevestigd na de bouw, met een score van maar liefst 92,3%. Dat is een vrij unieke prestatie voor zo’n groot gebouw. Volgens de BREEAM International New Construction 2016 standaard staat ALDI Turnhout daarmee wereldwijd op de vierde plaats.

 

Het origineel persbericht kan u hier terugvinden

Next news item
Van Laere bouwt mee aan pro...
Van Laere gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.