Van Laere
Van Laere
HSEQ

CO2 - Prestatieladder: Basisprincipes

Op het gebied van milieu neemt Van Laere verscheidene acties:

  • Voor een aantal van onze projecten baseren wij ons op Breeam; hét instrument om integraal de duurzaamheid te meten en te beoordelen.
  • We zijn gecertificeerd volgens ISO14001 en hanteren dus dit milieumanagementsysteem om een passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen.
  • Tenslotte werken wij aan rationeel energieverbruik en afvalbeheersing waardoor wij onze CO₂-uitstoot kunnen reduceren.

Voor deze laatste actie is de CO₂-Prestatieladder het aangewezen instrument dat als doel heeft;

  • bedrijven te stimuleren om de eigen CO₂-uitstoot, en die van hun leveranciers, te kennen
  • permanent te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de uitstoot als gevolg van de eigen bedrijfsvoering en de eigen projecten terug te dringen

In dit kader nemen we ook onze verantwoordelijkheid op en hebben we onze meest significante energiestromen en de energiereductiemogelijkheden geïdentificeerd.

Van Laere is transparant in haar communicatie over het reductiebeleid en de voortgang van de reductiedoelstellingen naar haar interne en externe stakeholders toe.

Next news item
Een jaar ongevallenvrij!
Van Laere gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.