Van Laere
Van Laere
HSEQ

CO2-Prestatieflash: Mei 2022

HALFJAARLIJKSE UPDATE PRESTATIES
CO2-MAATREGELEN EN CO2-REDUCTIE

 

 

 

 

Van Laere wil de focus leggen op CO₂-bewust handelen en zich engageren voor een duurzame wereld. Wij hanteren efficiënt gebruik en continu daling van onze CO2 uitstoot door gerichte acties dan ook als één van onze beleidsvisies.

Acties welke in 2021 genomen werden zijn onder andere:

  • Verdere omschakeling naar groene stroom. Van Laere is vanaf april 2022 volledig overgeschakeld naar groene stroom met focus op windenergie uit het binnenland.
  • Voorzien van LED verlichting op de werven. Hiervan is reeds 75% in orde gebracht.
  • Invoeren van energiemeting op de werf. Hierdoor kregen we beter inzicht in onze energieverbruiken en kunnen er gerichte acties ondernomen worden.
  • Besparing op koelmiddel en elektriciteit door de airco in de serverroom in temperatuur te verlagen.

Door deze acties en de medewerking van alle medewerkers werden deze doelstellingen bereikt.

 

Er zijn echter 2 stijgingen vastgesteld die uiteindelijk geleid hebben tot een lichte stijging van onze CO2 uitstoot in 2021 t.o.v. 2020.

Het betrof hier enerzijds een hoger brandstofverbruik van de wagens maar vooral was er een significante stijging van het dieselverbruik van materieel. Deze stijging was te wijten aan één werf welke 2/3e van het verbruik voor zijn rekening nam, met name vanwege de aggregaten welke noodzakelijk waren voor de bemaling.

Hierdoor is onze CO2 uitstoot voor scope 1 & 2 gestegen tot 1909,93 ton. Dit is een stijging van 5,5% ten opzichte van 2020.

Scope 1 en 2 omvatten onze directe CO2 uitstoot zoals benzine, diesel, stookolie, gas, enz… en de indirecte uitstoot van CO2 door verbruikte elektriciteit of warmte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Indien u vragen hebt of inlichtingen wenst betreffende de CO2 initiatieven van Van Laere NV:

Dhr. Koen Bollaerts – +32/3/252.20.20 – kbo@vanlaere.bewww.vanlaere.be

Voor 2022 en de daarop volgende jaren zijn er nog maatregelen voorzien die er voor moeten zorgen dat Van Laere op gebied van CO2 uitstoot, tegen 2025, een reductie van 33% kan realiseren t.o.v. het referentiejaar 2019.

Meer informatie? Bekijk het gehele jaarverslag op onze website www.vanlaere.be.

 

Next news item
Van Laere koestert vzw Berr...
Van Laere gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.