Bouwheer:

Katoennatie Bulk Terminals nv

Architect:

Robbrecht en Daem architecten

Studiebureau:

VK Engineering
Valkeniersnatie Valkeniersnatie Valkeniersnatie Valkeniersnatie

Valkeniersnatie

Antwerpen

Reconversie tot kantoor- en handels- en wooncomplex.

Beschrijving

Renovatie, restauratie en reconversie van een van een bestaand pakhuis dat opgenomen is in de “Inventaris Onroerend Erfgoed” van de Vlaamse Overheid. De de structuur werd gestript , het dak volledig afgebroken waarna het geheel terug werd opgebouwd. Het project zal dienen voor commerciële, kantoor- en woonunits.

Timing

Datum bestelling: 09-03-2011
Datum inschrijving: 17-11-2010
Uitgevoerd door 100% Alg. Aann. Van Laere nv
Start der werken: 14-03-2011
Oplevering: 13-09-2012

Technische beschrijving

De werken omvatten verregaande afbraakwerken, zowel op architecturaal als op stabiliteitsvlak, hierbij zal een gevelschoring noodzakelijk zijn. De te behouden elementen zoals de kroonlijst geldt als aandachtspunt.
Funderingstechnieken : micropalen en onderschoeiingen
Ruwbouw : nieuwe vloerplaten steunend op kolommen en prefabterrassen.
De dakstructuur bestaat uit een nieuwe metalen en houten structuur waarna het geheel terug bekleed wordt met sneldekpannen naar analogie van de bestaande toestand.
Technieken in nevenaanneming.
Houten en stalen buitenschrijnwerk te verwezenlijken.
Gevelrestauratie.

Bouwfysische gegevens

Totale oppervlakte:5.500 m²
Bruto inhoud:23.100 m³
Aantal niveaus:5
Sloopwerken:23.100 m³
Beton:760 m³
Wapening:61 ton
Staal:55 ton
Micropalen:56 stuks
Bekisting:3.558 m²
Vloeren:1.100 m²
Dakbedekking:1.150 m²
Pleisterwerk:2.898 m²
Print PDF