Builder:

NMBS-Holding
Fietsstalling Berchem Station

Fietsstalling Berchem Station

New entrance hall and bicycle parking

Description

Construction of a new entrance hall to Berchem station with bicycle parking at the current location of the bicycle parking on the Posthoflei as well as a bridge over the Uitbreidingsstraat. Entrances to the station must remain accessible.

Timing

Date order 21-08-2012
Date subscription 29-03-2012
Start 19-10-2012
Delivery 24-03-2014

Technical description

4 floor building (steel columns + concrete floors) with a cellar between the tracks on the Posthoflei, to be realised by retaining structure and removal of the current slope.

Building physical data

Total surface of bicycle parking:7.200 m²
Number of levels:ground floor + 3
Carcass, office, atelier:1.800 m²
Bicycle parking:5.400 m²
Excavation:3.700 m³
Concrete:4.100 m³
Reinforcement:401.930 kg
Vaulting:550 m²
Steel:35.880 kg
Roof cladding + eco roof:1.800 m²
Print sheet